Publicerad: 5 juni 2020

Nyhet

Peter Arrhenius ny vd i Inera

Styrelsen i Inera, som är ett bolag som ägs av SKR samt av regioner och kommuner, har utsett Peter Arrhenius till ny vd i Inera.

Lena Dahl

Lena Dahl

Peter Arrhenius har haft ledande befattningar i 20 år bland annat som VD inom IT- och teknologisektorn och har stor vana att leda stora och komplexa organisationer. Han kommer närmast från CGI och har lång erfarenhet från leverantörssidan och att driva digital transformation inom olika branschsegment däribland offentliga aktörer.

− Vi är mycket glada att ha rekryterat Peter Arrhenius som vd i Inera. Han kommer in i ett läge då bolaget står mitt i ett förändringsarbete med en ny strategi som precis beslutats av Ineras ägarråd. Peter Arrhenius är en engagerad och kompetent ledare som jag och styrelsen ser fram emot att samarbeta med, säger Eva Fernvall, ordförande i Ineras styrelse.

SKR Företag är moderföretaget inom SKR Företag-koncernen och har det övergripande ansvaret för koncernens strategiska och affärsmässiga utveckling.

− Vi hälsar Peter Arrhenius välkommen till SKR Företag-koncernen där han och Inera blir en viktig del i att leverera nytta och tjänster för kommuner och regioner. Ineras nya strategi ska nu realiseras och omsättas i handling. Där ser vi att Peter Arrhenius kan bidra med sin gedigna kompetens och erfarenhet från branschen, säger Lena Dahl, vd i SKR Företag.

Peter Arrhenius tillträder tjänsten den 1 september 2020.

− Jag ser fram emot att vara med och bidra till att accelerera digitaliseringen i kommuner och regioner. Jag är övertygad om att Inera kommer att bidra till att utveckla välfärden i Sverige med hjälp av digitalisering, säger Peter Arrhenius.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!