Publicerad: 21 augusti 2020

Nyhet

Guldlänken 2020 till Skola Hemma

Årets vinnare av innovationspriset Guldlänken är RISE för samarbetsprojektet Skola Hemma, ett stöd för skolor för att hantera konsekvenserna av Coronapandemin.

Carl Heath, utbildningsdirektör och projektledare för Skola Hemma i statliga forskningsinstitutet RISE.

Carl Heath, projektledare för Skola Hemma.

På webbplatsen skolahemma.se finns stöd, information och kunskap som skolor kan använda för att möta de utmaningar som uppstår på grund av den pågående pandemin.

Ur juryns motivering:

”Skola Hemma etablerades i bred samverkan och under rekordkort tid för att möta ett akut behov i och med Coronasituationen. Med ett tydligt syfte att vara en kompass för skolsverige i en snabb och nödvändig omställning, har tjänsten kraftigt bidragit till att förflytta såväl positionerna som hela samhällets inställning till distansundervisning.”

– Det känns jätteroligt att ha vunnit Guldlänken för ett projekt som har pågått intensivt under kort tid. Det unika med projektet är att det bottnar i samverkan mellan ett brett spektrum av olika aktörer i samhället som engagerat sig i en angelägen fråga, säger Carl Heath, utbildningsdirektör och projektledare för Skola Hemma i statliga forskningsinstitutet RISE.

– I år tävlade många mycket kvalificerade och starka initiativ, vilket var en utmaning för juryn. Skola Hemma vann priset för sitt arbete men också för samverkan, passion och modet att gå före, säger Louise Callenberg, sektionschef digital förnyelse och samverkan på SKR och juryns ordförande.

Priset delades ut idag av Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister, under den digitala konferensen Offentliga Rummet.

Fakta Skola Hemma

Skola Hemma är ett samarbete mellan Skolverket, RISE (Research Institutes of Sweden), SKR, Swedish Edtech Industry, UR, Skolforskningsinstitutet, Specialpedagogiska Skolmyndigheten, Rädda Barnen, Göteborgsregionen, Prinsparets Stiftelse och Myndigheten för yrkeshögskolan. Webbplatsen Skolahemma.se bemannas och driftas av RISE.

Fakta om Guldlänken

Guldlänken, The Swedish eGovernment Awards, har sedan 1999 stimulerat utvecklingen av svensk offentlig verksamhet genom att årligen lyfta fram de främsta exemplen på innovativt förändringsarbete. Syftet med utmärkelsen är att inspirera till förändringsarbete, stimulera mod och öka spridningen av smarta lösningar till fler aktörer.

Bakom Guldlänken står Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), Vinnova och Regeringskansliet.

Louise Callenberg
Sektionschef och juryordförande för Guldlänken 2020

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!