Publicerad: 17 mars 2020

Nyhet

Distansundervisning för gymnasiet och högskolan

Folkhälsomyndigheten rekommenderar distansundervisning för gymnasieskolor, komvux, yrkeshögskolor, högskolor, universitet.

Mats Gerdau

Mats Gerdau

– Det var inte oväntat att detta skulle ske och vi har förberett oss. Nu är Sverige i den fasen då det också förhindrar smittspridningen att stänga gymnasieskolor och högskolor och då lyssnar vi till det. Det kommer att vara en stor utmaning för såväl lärare som elever att snabbt ställa om till distansundervisning. Det behövs disciplin från eleverna, kunskap och engagemang från lärarna och stöd från skolledningarna, säger Mats Gerdau, ordförande i SKR:s utbildningsberedning.

Tillsammans med Skolverket, RISE, Utbildningsradion och Swedish Edtech Industry lanserade SKR igår webbplatsen skolahemma.se som stöd för huvudmän, lärare, rektor och IT-samordnare i distansundervisningen.

– Vi hoppas att den nya webbplatsen blir ett bra stöd, även om distansundervisning i de flesta fall inte kan erbjuda samma stöd som undervisning i skolan. SKR följer utvecklingen och analyserar hur de beslut som tas påverkar huvudmännen, säger Mats Gerdau.

SKR har dialog med regeringen om fortsatt stöd till kommunsektorn inklusive utbildningsområdet, till i exempel i händelse av att även förskolan och grundskolan stängs ner. SKR uppdaterar information och stöd löpande på skr.se

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!