Publicerad: 23 januari 2020

Nyhet

Carola Gunnarsson ny europeisk talesperson

SKR:s förste vice ordförande, Carola Gunnarsson, är ny internationell talesperson för Europas kommuner och regioner. Valet innebär att SKR ytterligare stärker sin internationella position.

Carola Gunnarsson, SKR:s vice ordförande

Carola Gunnarsson.

Carola Gunnarsson valdes på tisdagen till europeiska kommunförbundets (CEMR) talesperson till UCLG, som är den internationella samarbetsorganisationen.

– Jag är glad och hedrad över förtroendet att representera Europas kommuner och regioner på den internationella och globala beslutsnivån. Det är viktigt att den lokala och regionala nivån har en stark röst som kan föra dess talan i FN och andra internationella beslutsorgan. Kommuner och regioner över hela världen står inför samma utmaningar, säger Carola Gunnarsson, förste vice ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Vid CEMR:s årsmöte stärkte SKR sin position ytterligare genom valet av Carola Gunnarsson. SKR:s ordförande Anders Knape utsågs också till exekutiv ordförande, en post han hade även under den förra mandatperioden.

Emil Broberg, ledamot av AU och styrelsen i SKR, fortsätter som talesperson i jämställdhetsfrågor och därmed som ordförande i utskottet för jämställdhet.

SKR deltar aktivt i CEMR:s arbete

SKR:s ordförande Anders Knape deltog i en paneldebatt på årsmötet och lyfte där vikten av internationellt samarbete.

– Det finns starka krafter som vill förgöra det vi uppnått efter andra världskriget i Europa i form av välstånd, demokrati och gemensamma spelregler.Tillsammans är vi starka och kan uppnå resultat. Det är därför internationellt samarbete är viktigare än någonsin, säger Anders Knape.

Marcus Holmberg
Sektionschef

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!