Publicerad: 24 juni 2015

Nyhet

Vård, integration och infrastruktur i fokus på Almedalen

Hur når vi jämlik vård, vad är nyckeln till lyckad integration och vem
ska betala framtidens infrastruktur? De är några av frågorna som tas upp på SKL:s seminarier under Almedalsveckan.

Almedalen i Visby.

SKL:s program i Almedalen

Med bara några dagar kvar till sommarens viktiga politikervecka i Visby ser SKL att seminarier om kommuner och landstings verksamheter återigen dominerar. SKL ser fram emot att ta del av debatterna. Sammanlagt deltar förbundets företrädare under veckan i cirka 200 evenemang.

SKL:s ordförande Lena Micko.

Välfärdsfrågorna heta

– Almedalen är en viktig mötesplats för oss som för så många andra och det är väldigt roligt att se bredden av seminarier som fokuserar på våra frågor. Jag hoppas att våra seminarier blir välbesökta och att det kommer att bli fart på debatten, säger SKL:s ordförande Lena Micko.

På måndag är Lena Micko en av paneldeltagarna i SKL:s seminarium om framtidens infrastruktur, där frågan om medfinansiering ska diskuteras.

– Det är väldigt angeläget att prata om detta. Att det byggs ny infrastruktur är helt avgörande för Sveriges tillväxt, men krav på medfinansiering tvingar fram mycket svåra välfärdsprioriteringar för våra medlemmar, säger Lena Micko.

Politikerträffar i SKL:s tält

På måndag hålls också ett seminarium om jämlik vård, med bland andra Anders Henriksson, 1:e vice ordförande, i panelen och ett om framgångsfaktorer för integration, med bland andra Emil Broberg, 3:e vice ordförande.

Under hela veckan finns SKL på plats i ett gatutält på Cramérgatan. Måndag till torsdag tar två politiker per dag plats i ”heta stolen ” för att svara på frågor om välfärdens utveckling.

Följ och delta i diskussionen via Twitter på #sklalmedalen och kolla in det som händer på SKL:s Facebook-sida.

Alla SKL:s seminarier direktsänds och det går också att se filmerna i efterhand.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!