Publicerad: 14 juli 2015

Nyhet

Utökat varsel från BRF

Trots stora ansträngningar har det hittills inte varit möjligt att nå ett avtal med Brandmännens Riksförbund (BRF). Den 13 juli lämnade BRF ett utökat konfliktvarsel som utlöses 15 augusti.

Heléne Fritzon, ordförande SKL:s förhandlingsdelegation.

SKL och Pacta har under lång tid förhandlat med Brandmännens Riksförbund (BRF) men tyvärr har parterna inte nått fram till ett avtal trots att även medlare tidigare varit inkopplade.

– Vi har gjort rejäla försök att träffa ett nytt avtal med BRF, men hittills har det varit förgäves, säger Heléne Fritzon, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation.

En hand som håller i några papper.

Tyvärr väljer BRF nu att utöka sitt tidigare varsel. Det nya i varslet är blockad mot frivilliga schemabyten mellan beredskapsbrandmän från och med den 15 augusti. BRF har även meddelat att tidigare beviljade lättnader från konfliktåtgärder, så kallade dispenser, upphör från och med den 24 juli.

Det står klart uttalat i varslet att beredskapsbrandmännen fortfarande kommer att rycka ut vid larm, till exempel vid brand och akuta sjukvårdslarm.

– BRF skärper tonen, men det är bra att de tagit hänsyn till att räddningstjänsterna ska klara sitt grunduppdrag gentemot allmänheten trots konflikten, säger Heléne Fritzon.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!