Publicerad: 29 augusti 2017

Nyhet

Ulf Olsson ny ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation

Ulf Olsson föreslås bli ny ordförande för SKL:s förhandlingsdelegation. Han utses formellt av SKL:s styrelse den 8 september.

Ulf Olsson, ny ordförande i SKL:s Förhandlingsdelegation

Ulf Olsson

Ulf Olsson (s), är kommunstyrelsens ordförande i Borås och sedan 2011 ersättare i SKL:s styrelse. Ulf Olsson har varit kommunalråd i Borås sedan 1995.

– Ulf Olssons gedigna erfarenhet av att styra en kommun är en utmärkt grund för uppdraget som förhandlingsdelegationens ordförande. Det arbetsgivarpolitiska arbetet är en viktig nyckel för att möta utmaningar i kommuner, landsting och regioner, säger Lena Micko, ordförande i SKL.

SKL är Sveriges största arbetsgivarorganisation och förhandlingsdelegationen bereder ärenden som rör arbetsgivarpolitiska frågor. Förhandlingsdelegationen hanterar övergripande arbetsgivarpolitiska frågor, kollektivavtalsfrågor och frågor om arbetsmiljö. SKL:s Förhandlingsdelegation utgör också styrelse i arbetsgivarorganisationen Pacta.

– Jag ser fram emot arbetet i förhandlingsdelegationen. Tillsammans med mina kollegor i delegationen vill jag fortsätta arbetet för att vi ska bli ännu attraktivare arbetsgivare. Vi ska ha en långsiktig syn på kompetensförsörjning, samtidigt som vi tar ansvar för en hållbar utveckling i våra verksamheter, säger Ulf Olsson.

Ulf Olsson efterträder Heléne Fritzon, som i somras utsågs till migrations- och biträdande justitieminister.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!