Publicerad: 15 november 2017

Nyhet

Trelleborgs kommun får SveaPriset 2017

Socialförvaltningen i Trelleborg prisades för sin modell för ett digitalt och automatiserat system för försörjningsstöd.

Trelleborg belönades under Kvalitetsmässan i Göteborg på tisdagskvällen. De fick då ta emot SveaPriset 2017 för den bästa innovationsidén inom eHälsa.

Juryns motivering:

”SveaPriset 2017 tilldelas Socialförvaltningen i Trelleborgs kommun för arbetet ”När robotar sköter handläggningen ägnar sig kommunen åt medborgarna.” För 3 år sedan fick Trelleborg nog av faxar och annan digital inkompetens. Då påbörjades en digital resa med medborgaren i fokus. Nu kan man stoltsera med ett helt digitalt och automatiserat system för att ansöka om försörjningsstöd. Resultatet är fantastiskt. 75 procent av alla som söker försörjningsstöd gör det digitalt och 100 procent av alla som söker digitalt får beslut om sitt försörjningsstöd inom en arbetsdag. Juryn ser med fördel att den modellen kan spridas till andra kommuner och till andra offentliga verksamheter.”

I juryn har ingått företrädare för Socialdepartementet, Sveriges Kommuner och Landsting, Vision, Vårdförbundet, Swedish Medtech, VINNOVA, Socialstyrelsen, Föreningen Sveriges Socialchefer, Sveriges läkarförbund och Kvalitetsmässan.

För mer information och kontakt:

Mikael Karlsson, enhetschef Trelleborgs kommun
Tfn: 073-351 11 21, e-post: mikael.karlsson@trelleborg.se

Henrik Edman, ansvarig för Kvalitetsmässan
Tfn: 070-521 10 66, e-post: henrik.edman@svenskamassan.se

Kvalitetsmässan arrangeras av Svenska Mässan i samverkan med Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Landsting samt SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!