Publicerad: 28 juni 2016

Nyhet

Till Almedalen för debatt

SKL deltar i Almedalsveckan för att lyfta kommun- och landstingsperspektivet i så många debatter som möjligt.

Almedalsveckan slår återigen rekord, över 3700 publika evenemang finns anmälda. Genom att bara välja ut tio sökord i Almedalskalendern på angelägna områden för SKL (bland annat vård, skola, omsorg, äldre, regionfrågan och digitalisering) så finns över 2000 evenemang.

– Det är frågor som berör våra medlemmar varje dag och som kommer att debatteras mycket i Visby. SKL ska lyfta kommuner och landstings perspektiv i debatten och Almedalsveckan är ett av flera viktiga forum för oss, säger Lena Micko, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

SKL arrangerar tre seminarier, ett om tillgänglighet i vården, ett om hur vi lyfter skolan och ett om hur vi snabbar på byggandet av nya bostäder.

– Jag hoppas många kommer och lyssnar på våra seminarier, säger Lena Micko. Jag deltar själv i vårt seminarium om bostadsbyggande, ett område där vi måste få till breda lösningar. Vid seminariet kommer vi bland annat att presentera en ny undersökning och peka på vad som behöver göras för att vi ska kunna bygga snabbare.

Under veckan finns SKL på plats i ett gatutält på Cramérgatan. Måndag till torsdag hålls där träffar med SKL-politiker. I tältet kommer besökarna bland annat kunna ta del av SKL:s nya kommunikationssatsning Vi vässar välfärden.

SKL I ALMEDALEN

Vi direktsänder alla våra seminarier via SKLPlay

SKL:s program i Almedalen

Följ oss på Twitter under veckan med hashtag #sklalmedalen

Läs mer om Vi vässar välfärden

Läs mer om Almedalsveckan på deras hemsida

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!