Publicerad: 25 oktober 2019

Nyhet

Staffan Isling ny vd på SKL

SKL:s styrelse har idag beslutat att anställa Staffan Isling som ny vd på SKL. Staffan Isling tillträder omgående.

Staffan Isling, vd för Sveriges Kommuner och Landsting

Staffan Isling

– Som ny vd har Staffan Isling fått styrelsens uppdrag att fortsätta utvecklingen av SKL som en stark röst för den lokala och regionala nivån. Hans uppdrag är också att driva SKL framåt i den viktiga rollen som kommuners och regioners medlemsorganisation, säger Anders Knape, ordförande för SKL.

Staffan Isling har en gedigen bakgrund och erfarenhet från höga chefspositioner i både kommuner och regioner. Han har under en kort period varit tillförordnad vd på SKL och sedan september 2019 haft en roll som rådgivare i vd-staben. Staffan Isling är utbildad socionom. Han kom till SKL från tjänsten som regiondirektör i Region Uppsala och har tidigare bland annat varit kommundirektör i Örebro samt kommunchef i Tyresö, Haparanda och Gällivare.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla SKL som en stark medlems- och arbetsgivarorganisation för kommuner och regioner. Jag är glad över att nu ha styrelsens förtroende att leda det arbetet tillsammans med förtroendevalda, medlemmar och medarbetare, säger Staffan Isling, tillträdande vd på SKL.

– Ett av mina uppdrag är att driva det redan inledda förnyelsearbetet vidare. Mina viktigaste ledord är att förenkla, förnya och förbättra. Det handlar exempelvis om att SKL på olika sätt ska bidra till att förenkla kommuners och regioners vardag och att fortsätta stärka förtroendet för välfärden genom ständig förbättring, säger Staffan Isling.

Karin Rossi
Personalchef

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!