Publicerad: 6 november 2015

Nyhet

SKL undertecknar avtal med tunisisk systerorganisation

Som en del av det pågående tunisiska statsbesöket undertecknade idag SKL:s ordförande Lena Micko ett samarbetsavtal med Tunisiens kommunförbund (FNVT).

Lena Micko, ordförande, SKL

Vid en ceremoni i Uppsala idag undertecknade SKL och La Fédération des Villes Tunisiènnes (FNVT) ett samarbetsavtal som bygger vidare på ett tvåårigt Sida-finansierat demokratiutvecklingsprojekt. Vid ceremonin deltog Kung Carl XVI Gustav och Tunisiens president Beji Caïd Essebsi.

– Vi har en lång tradition av samarbete mellan Tunisien och Sverige på nationell nivå men i kölvattnet till de senaste årens demokratiseringsprocess har vi getts möjlighet att fördjupa samarbete även på lokal nivå. Det är därför mycket roligt att idag kunna skriva under detta avtal för fortsatt samarbete, säger Lena Micko, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

Projektet ska under den kommande två åren fokusera på den fortsatta decentraliseringsprocessen, ett effektivare ekonomiskt utjämningssystem mellan kommuner, arbete med jämställdhet, öppenhet och en fortsatt utveckling av FNVT. Projektet ska också ge möjlighet till en regional utveckling där andra länder i Nordafrika och mellanöstern ska kunna dra erfarenheter från det tunisiska exemplet.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!