Publicerad: 25 maj 2018

Nyhet

SKL lanserar podd om politiskt ledarskap

SKL lanserar idag en podcast om politiskt ledarskap. I podden förs samtal om uppdraget som toppolitiker i en kommun, ett landsting eller en region ur olika infallsvinklar.

Sveriges Kommuner och Landsting har tagit fram en poddserie inom ramen för SKL:s uppdrag att stödja och utveckla de lokala och regionala förtroendevalda i det politiska ledarskapet. I ca 30 minuter långa avsnitt samtalar programledaren Peter Örn med olika gäster om glädjen och utmaningarna som finns i uppdraget som politiskt ledare.

– Det finns många ledarskapspoddar, men ingen som berättar om just det politiska ledarskapet. Vi hoppas att podden kan bli ett stöd i de komplexa frågeställningar som kan omge toppolitiker i sitt ledarskap, men också ge insikter till andra om hur det är att vara förtroendevald , säger Lena Lindgren, projektledare och ansvarig för podden, på Sveriges Kommuner och Landsting.

Samtal om utmaningar för toppolitiker

Avsnittens olika teman utgår ifrån de erfarenheter,  kunskaper och lärande som SKL har samlat på sig genom de senaste tio åren i ledarprogram och möten med lokala toppolitiker.

I premiäravsnittet samtalar Elisabet Babic, kommunstyrelsens ordförande i Laholm och Erik Lövgren, regionstyrelsens ordförande i Västernorrland, om hur det är att vara ytterst politiskt ansvarig och fatta de svåra besluten som berör människors vardag.

Kommande avsnitt kommer bland annat att handla om demokratiuppdraget, politiskt ledarskap och tillit, förtroende och legitimitet, den digitala utvecklingen samt om att vara toppolitiker och kvinna.

Avsnitten släpps varannan vecka fram till oktober. I varje avsnitt förs samtal med toppolitiker från kommuner, landsting och regioner men även andra som till exempel författare eller riksdagspolitiker.

Poddavsnitten går att prenumerera på via skl.se eller följa via poddplattformar.

Lyssna på Politiskt ledarskap

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!