Publicerad: 19 februari 2018

Nyhet

SKL-chef invald i regeringens Digitaliseringsråd

Jenny Birkestad har valts in som ledamot i regeringens Digitaliseringsråd.

Foto

Jenny Birkestad.

– Jag känner mig hedrad att få ingå i regeringens digitaliseringsråd och är glad att min långa erfarenhet från offentlig sektor kan vara till nytta i rådet. Det är en spännande uppgift att få vara med och utveckla digitaliseringen i Sverige, säger Jenny Birkestad, chef för avdelningen för digitalisering på Sveriges Kommuner och Landsting.

– Jag är stolt och glad att Jenny får det här uppdraget. Hon har ett erkänt driv, gedigen erfarenhet från flera sektorer och stor kunskap om hur man på allra bästa sätt tillvaratar digitaliseringens möjligheter. Jenny kommer att bidra till omställningen i kommuner, landsting och regioner, säger Vesna Jovic, vd på Sveriges Kommuner och Landsting.

Digitaliseringsrådet ska analysera samhällets digitalisering och föreslå aktiviteter för att skapa ny samverkan och stödja och utveckla den som redan finns, till exempel inom e-hälsa, digital förvaltning och bredband. Rådets analyser och inspel kommer att ligga till grund för att genomföra och utveckla regeringens digitaliseringspolitik.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!