Publicerad: 29 mars 2017

Pressmeddelande

Ny presschef på SKL

Helene Lindstrand blir ny presschef på Sveriges Kommuner och Landsting. Hon tillträder den 3 april.

Helene Lindstrand

Helene Lindstrand

Helene kommer närmast från arbetet som presschef i försvars- och säkerhetsföretaget Saab. Hon har tidigare varit förbundssekreterare i Lärarförbundet samt arbetat i Regeringskansliet, bland annat som pressekreterare och planeringschef med utbildnings-, handels- och näringsfrågor.

– Jag är mycket glad att Helene Lindstrand nu börjar som presschef på SKL, säger Monica Björklund Aksnes, kommunikationsdirektör på SKL.

– Hennes uppdrag är att, med sin gedigna kompetens inom kommunikation och mediefrågor, driva och ansvara för utvecklingen av SKL:s mediearbete. Med bred erfarenhet från såväl offentlig, privat som facklig verksamhet kommer hon att vara en tillgång för hela SKL.

– Jag ser mycket fram emot att arbeta med kommunikations- och mediefrågor som spänner över många olika verksamhetsområden i kommuner, landsting och regioner. Där finns många av samhällets allra viktigaste utmaningar för framtiden. Jag tar med mig goda erfarenheter från mediearbete i myndigheter, ideella organisationer och näringslivet, säger Helene Lindstrand.

Pressbilder på Helene Lindstrand

Helene Lindstrand kommer från den 3 april att nås via:
Telefon: 08-452 78 07
Mobil: 072-569 88 40
E-post: helene.lindstrand@skl.se

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!