Publicerad: 9 maj 2017

Pressmeddelande

Niclas Lindahl ny förhandlingschef på SKL

Niclas Lindahl har utsetts till ny förhandlingschef på avdelningen för arbetsgivarpolitik på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Niclas Lindahl, förhandlingschef SKL

Niclas Lindahl

– Niclas har lång erfarenhet av att arbeta med en mängd varierande frågor inom det arbetsgivarpolitiska området, inte minst under de sex år som han har varit här hos oss. Han kommer att göra ett bra arbete i denna roll, säger Agneta Jöhnk, avdelningschef för avdelningen för arbetsgivarpolitik vid SKL.

Niclas Lindahl var tidigare tillförordnad förhandlingschef vid SKL och han tillträder sin nya tjänst omgående.

– Den nya titeln förändrar inte mina arbetsuppgifter så mycket, då jag har varit tillförordnad förhandlingschef sedan i höstas. Jag är stolt över att få vara chef på SKL och få arbeta med så kompetenta medarbetare på förhandlingssektionen, säger Niclas Lindahl.

Flera stora avtal på plats

Under våren har SKL träffat flera stora kollektivavtal.

– Gemensamt för alla avtal har varit att vi har haft en konstruktiv dialog med samtliga motparter. Målet är alltid att sluta avtal som underlättar det dagliga arbetet för våra medlemmar och det tycker jag att vi har lyckats med, säger Niclas Lindahl.

Niclas Lindahl började arbeta på SKL 2011 som förhandlare. Innan han började på SKL var han förhandlingschef i Linköpings kommun under fem år och har även erfarenhet från fackligt arbete.

Niclas Lindahl efterträder Maria Dahlberg, som kommer att arbeta med andra projekt när hon i oktober återvänder från sin föräldraledighet.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!