Publicerad: 7 juli 2016

Nyhet

Håkan Sörman slutar på SKL

SKL:s vd Håkan Sörman har idag utnämnts till landshövding i Jönköpings län med tillträde 1 oktober. Arbetet med att hitta Håkan Sörmans efterträdare inleds direkt.

SKL:s vd Håkan Sörman har idag av regeringen blivit utsedd till landshövding för Jönköpings län. Håkan kommer att tillträda sin nya tjänst den 1 oktober i år.

Håkan Sörman VD SKL

- Jag vill passa på att redan nu tacka Håkan för ett mycket gott samarbete och för hans insatser för att forma och utveckla SKL under tolv års tid. Det är roligt att regeringen väljer att utse en stark företrädare för den kommunala sektorn till att leda en statlig myndighet, säger Lena Micko, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

Håkan Sörman fortsätter som vd för SKL men arbetet med att hitta hans ersättare påbörjas direkt av SKL:s arbetsutskott. Det är slutligen styrelsen för SKL som tillsätter ny vd.

- Mina 12 år på SKL har varit både väldigt roliga och utmanande och det är med visst vemod jag slutar. Men jag är förstås väldigt glad att få chansen att avsluta min yrkeskarriär med ett så spännande jobb som landshövding. Jag tror mina erfarenheter från kommunsektorn kommer komma väl till pass även i mitt kommande uppdrag, säger Håkan Sörman, vd för SKL.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!