Publicerad: 3 januari 2016

Nyhet

Förtydligande med anledning av medieuppgifter

Med anledning av en missledande rubrik som gör gällande att SKL tagit ställning till nivåerna för Sveriges flyktingmottagande vill vi förtydliga att så inte är fallet.

I en intervju idag i Sveriges Radios ”God morgon Världen” intervjuas chefen för avdelningen för utbildning och arbetsmarknad, Per-Arne Andersson, om de utmaningar många kommuner och landsting har, och kommer att fortsätta att hantera med anledning av den flyktingsituation som råder. I intervjun lyfter bland annat Per-Arne Andersson behovet av regelförenklingar för kommuner och landsting i enlighet med den kravlista SKL har gentemot regeringen (se nedan).

I Ekots tidigare nyhetssändningar sattes tyvärr felaktigt en rubrik om att Sveriges Kommuner och Landsting sagt att Sverige kan öka sitt asylmottagande. Något sådant uttalande har inte gjorts. SKL tar inte ställning till nivåerna i Sveriges flyktingmottagning, det är en fråga för staten och regeringen att ta ställning till.

Hela inslaget i God morgon Världen om hur bland annat kommuner och landsting hanterat hösten finns att lyssna på via Sveriges Radios hemsida.

SKL:s lista på begärda regelförenklingar

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!