Publicerad: 7 november 2019

Nyhet

Dagens Samhälle får ny ägare

SKL Företag har idag överlåtit aktierna i Dagens Samhälle AB till Di-gruppen inom Bonnier News. Di-gruppen tar över Dagens Samhälle och verksamheten från och med idag, den 7 november 2019.

Anders Knape, ordförande SKL samt Anders Henriksson, SKL:s 2:e vice ordförande

Anders Henriksson och Anders Knape

Dagens Samhälle har under femton år utvecklats till Sveriges enda tidning med fokus på välfärdens verksamheter i kommuner och regioner. Dagens Samhälle etablerades 2004 i samband med att Sveriges Kommuner och Landsting bildades.

– Med Bonnier News som ny ägare får Dagens Samhälle ännu bättre förutsättningar att vara en unik tidning med fokus på välfärd och demokrati med det lokala och regionala perspektivet. Bonnier är en bred mediefamilj och Dagens Samhälle kan utvecklas till en ännu bättre tidning med en långsiktig medieägare, säger Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting samt i SKL Företag.

Medielandskapet förändras nu i snabb takt och en tidning som Dagens Samhälle står inför stora utmaningar, precis som alla andra tidningar.

– Dagens Samhälle är en viktig tidning för förtroendevalda och medarbetare i kommuner och regioner, för nationella beslutsfattare samt för andra som vill ha god förståelse för hur kommunsektorn utvecklas. Det är viktigt för SKL att Bonnier News, som ny ägare, är så tydlig med att det är en position man vill bygga vidare på, säger Anders Henriksson, SKL:s 2:e vice ordförande samt vice ordförande i SKL Företag.

Di-gruppen inom Bonnier News övertar ansvar för all verksamhet, inklusive bolagets anställda, lokaler och varumärken.

Lena Dahl
vd, SKL Företag

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!