Publicerad: 29 augusti 2019

Nyhet

Brons för undersköterskan Jonna Mjörnell på Yrkes-VM

När årets upplaga av Yrkes-VM avslutades i veckan tog Jonna Mjörnell hem ett brons i kategorin vård och omsorg.

I år tävlade 28 unga i det svenska Yrkeslandslaget. Carola Gunnarsson, vice ordförande SKL, var en av de som gratulerade Jonna Mjörnell.

I år tävlade 28 unga i det svenska Yrkeslandslaget. Carola Gunnarsson, vice ordförande SKL, var en av de som gratulerade Jonna Mjörnell vid hemkomsten.

I hård konkurrens med totalt 20 tävlande, lyckades Jonna Mjörnell bli en av världens tre bästa undersköterskor.

Under fyra dagar får de tävlande genomgå en rad olika scenarier inom såväl vård som omsorg. Allt tävlande sker på en scen, där statister agerar patienter, brukare och anhöriga för att skapa en så verklighetstrogen situation som möjligt. De tävlande blir bedömda utifrån sitt kunnande inom sjukvård, omvårdnad och bemötande. Samtliga moment genomförs på engelska.

− En fantastisk insats av Jonna Mjörnell och ett fint erkännande av den kompetens som hon och välfärdens undersköterskor har. Jag vill säga stort grattis till henne och önska henne all lycka till i sitt framtida arbetsliv, säger Carola Gunnarsson, 1:e vice ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Till vardags arbetar Jonna Mjörnell som undersköterska på strokeenheten vid Danderyds sjukhus, Region Stockholm.

SKL tillsammans med Kommunal och Vårdföretagarna står bakom såväl de regionala deltävlingarna som SM i vård och omsorg och deltagandet i VM. Det praktiska arbetet utförs av Vård- och omsorgscollege.

Yrkes-VM, officiellt kallat WorldSkills, är en av världens största tävlingar. Över 1 300 ungdomar från 68 länder tävlar i över 50 olika yrkesgrenar.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!