Publicerad: 4 november 2015

Nyhet

Årets vinnare på Kvalitetsmässan

Kävlinge kommun, Helsingborgs stad, Hushållningssällskapet Väst och Framtidens patientmat är vinnare på årets upplaga av Kvalitetsmässan.

Under årets invigningsgala av Kvalitetsmässan presenterades vinnarna som utmärkt sig inom allt från innovativa lösningar till framgångsrika utvecklingsprojekt.

Lena Micko delar ut pris för Sveriges KvalitetsKommun till Kävlinge kommun. Foto: Emelie Asplund.

Kävlinge kommun blev Sveriges KvalitetsKommun 2015, för sitt framgångsrika utvecklingsarbete, som har bidragit till effektiva verksamheter och en god servicekvalitet. Helsingborgs stad tilldelades utmärkelsen Sveriges IT-kommun 2015 för sitt arbete med att använda digitaliseringens möjligheter för att göra det enklare, öppnare och effektivare.

Vidare tilldelades Hushållningssällskapet Väst, med sin app Matglad, SveaPriset 2015, för den bästa innovationsidén inom e-Hälsa, och Framtidens patientmat tog hem GötaPriset 2015, som delas ut till landets bästa utvecklingsprojekt i offentlig sektor.

Håkan Sörman, vd, SKL

– Vi vill gratulera vinnarna som har arbetat hårt för att utveckla sina respektive områden. Priserna lyfter på ett bra sätt de goda exempel som redan finns på olika platser runt om i landet och bidrar till att fler kan ta del av bättre och effektivare lösningar, säger Håkan Sörman, vd på Sveriges Kommuner och Landsting.

Kvalitetsmässan som är en konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling, är ett samarrangemang mellan SKL, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och SIQ.

På bilden: Kävlinge kommun tar emot priset för Sveriges KvalitetsKommun 2015. Foto: Emelie Asplund.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!