Publicerad: 15 november 2017

Nyhet

Åre fick GötaPriset 2017 för lyckad integration

Kommunens framgångsrika integrationsarbete har bidragit till att 85 procent av Åres nyanlända de senaste två åren har kommit ut i egenförsörjning.

”Integrationsarbete när hjärtat får vara med”. Åre kommun tilldelades utmärkelsen GötaPriset 2017 under Kvalitetsmässan i Göteborg på tisdagskvällen. Priset delas ut till bästa utvecklingsprojekt i offentlig sektor.

Juryns motivering:

”Genom ett medvetet, engagerat och kreativt integrationsarbete har en modell för samarbete mellan offentlig, privat och ideell sektor blivit ett framgångskoncept. Med synsättet att nyanlända är en resurs för kommunen har man lyckats skapa både tillväxt och mångfald i glesbygden. Och resultatet är strålande. Sedan ett par år tillbaka kommer 85 procent av Åre kommuns nyanlända ut i egenförsörjning. De flesta väljer också att stanna kvar i kommunen”.

I juryn har ingått företrädare för Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Landsting, SIQ, Länsstyrelsen i Västra Götaland, och Kvalitetsmässan.

För mer information och kontakt:

Martin Söderström, Tillväxtchef, Åre kommun
tfn: 070-267 98 14, e-post: martin.soderstrom@are.se

Henrik Edman, ansvarig för Kvalitetsmässan
tfn: 070-521 10 66, e-post: henrik.edman@svenskamassan.se

Kvalitetsmässan arrangeras av Svenska Mässan i samverkan med Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Landsting samt SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling.

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!