Publicerad: 10 juni 2016

Nyhet

Annika Wallenskog ny chefsekonom på SKL

Annika Wallenskog tillträder som chefsekonom och direktör för avdelningen för ekonomi och styrning den 1 september.

Annika Wallenskog, idag analyschef och biträdande chefsekonom vid Sveriges Kommuner och Landsting, kommer efter sommaren att efterträda Bettina Kashefi som chefsekonom.

– Annika är en av de mest erfarna ekonomerna i vår sektor med lång och gedigen erfarenhet av kommun- och landstingsfrågor. Annika är redan en viktig del av SKL:s ledning och det är väldigt roligt att hon har tackat ja till att bli ny chefsekonom hos oss, säger Håkan Sörman, vd på Sveriges Kommuner och Landsting.

Annika Wallenskog

– Jag ser fram emot att bli chefsekonom och chef på avdelningen för ekonomi och styrning och kommer att bygga vidare på det redan mycket goda arbete som avdelningen idag gör, säger Annika Wallenskog.

– Vår sektor står inför stora ekonomiska utmaningar, det gör att jag inte kan tänka mig ett viktigare eller mer intressant uppdrag. Jag tycker också att det är en stor glädje att kunna stödja kommuner, landsting och regioner i deras arbete att leverera så mycket välfärd som möjligt med de resurser som står till buds, säger Annika Wallenskog

Annika Wallenskog har tidigare varit kommundirektör i Vallentuna och dessförinnan ekonomidirektör i såväl landstinget i Uppsala län som Nacka kommun. Annika genomförde under 2014-2015 en utredning för Finansdepartementet för att hjälpa staten ta fram metoder och system för att bättre kunna följa kommunernas och landstingens ekonomi. Hon har tidigare också varit administrativ direktör på Stockholm Globe Arena.

Annika Wallenskog tillträder som chefsekonom och chef på avdelningen för ekonomi och styrning den 1 september

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!